Olvasónapló – N. R. Walker: Best ​of Both Worlds


bestofboth


N. R. Walker: Best ​of Both Worlds
Kiadó: BlueHeart Press
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 112
Címkék: romantikus, LMBTQ

 

 

Tartalom: 

Sebastian Gilman az utóbbi pár pénteken, ugyanazzal a titokzatos, gyönyörű szemű férfival táncol a melegbárban. Semmit nem tud róla, még a nevét sem, mégis a férfi vonzza. Aztán egy nap az építkezésen, ahol dolgozik, egy ismerős alakot lát meg.
Ryland Keller túl sokat tud az erőszakról és az elutasításról. Az ország másik végébe költözik, hogy új életet kezdjen, azonban nem tudja kiverni a fejéből péntek esti táncpartnerét.

 

Értékelésem:  

Egy igazán különleges hangulatban és stílusban megírt rövid történet. Nagyon sajnáltam, hogy ennyire rövid, mert szívesen olvastam volna még többet a két férfi kapcsolatáról, ennek ellenére nem bánom, hogy elém került ez a történet. Korábban, még semmit sem olvastam az írótól, de biztos, hogy még elő fogom venni egy-két könyvét.
Sebastian és Ryland kapcsolata igazán különleges. Két külön világból származnak, más a természetük és teljesen más családi körülmények között élnek, mégis az első pillanattól kezdve vonzódnak egymáshoz.
Sebastiannak ott van a szerető családja, akik elfogadják őt olyannak amilyen. Amikor egyetem helyett inkább építkezéseken kezdett dolgozni, azt is elfogadták, mert a férfi így volt boldog. Bár a családja tudja róla, hogy meleg, a munkatársai előtt titkolja – az építkezések világa nem túl elfogadó a mássággal kapcsolatban -, bár van egy olyan sejtése, hogy a főnöke tud róla.
Ryland gazdag családból származik, akinek mindig mindene megvolt. Egészen addig, míg ki nem derült róla, hogy a férfiakat szereti. A szülei kitagadták, az öccse fel se hívta és amikor egy nap úgy összeverik, hogy haldokolva kerül a kórházba, a családja még akkor sem kíváncsi rá. Ekkor költözik el és dönt úgy, hogy soha senki nem tudhatja meg, hogy meleg. Míg nem találkozik Sebastiannal.
Döcögősen indul a kapcsolatuk, Ry-nak elég nagy gondjai vannak a bizalommal és a másokban való hitben. Seb azonban kitartó. És, amikor Ry-nak a legnagyobb szüksége lesz rá, akkor be is bizonyítja, hogy nem megy sehova.
A történet bár rövidke, szépen leírja a két férfi nem éppen vidám útját a boldogságig.
Az egyik nagy gondom az E/1 elbeszélés mód volt, ugyanis, ha már így van megírva, szívesen olvastam volna váltott szemszögben. Illetve a könyv két fejezete, rövidke, alig fél-egy oldalas kis részekre tagolódik, ami először zavart, de aztán megszoktak. Mintha egy-egy naplórészletet kaptunk volna.
A könyv végén viszont a nézőpontváltás zseniális húzás volt.

4/5 pont


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Újra kirándultunk – Végre!

Olvasónapló - Dianne Duvall: The Lasaran

Olvasónapló - S. A. Locryn: Gyufaláng