Olvasónapló – Laurelin Paige – Sierra Simone: Gliniarz


gliniarz
Laurelin Paige – Sierra Simone: Gliniarz
Olvasás nyelve: lengyel
Kiadó: Wydawnictwo Kobiece
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 320
Fordító:  Marcin Stopa
Címkék: romantikus, erotikus

 

Tartalom: Livia Ward legnagyobb vágya, hogy végre gyereke legyen. Huszonkilenc évesen épp ideje lenne (szerinte) szülni, hiszen harminc felett már úgyis minden nappal a halál felé csoszog. Azonban van egy kis bibi: egyedülálló és egyáltalán nem akar pasit az életébe.
A helyzet megváltozik, amikor megismerkedik Chase Kelly-vel a szexi és tüzes rendőrrel. A férfinak álmában sem jutott volna eszébe, hogy a csinos könyvtárosnő ajánlatot tesz neki: lefekszik vele (nagyon is szívesen, ráadásul Chase se vágyik másra), ha a férfi teherbe ejti és lemond a gyerekről. Az alkut megkötik…

 

Értékelésem:  

Nem tetszett. Nora Roberts könyv csalódása után vágytam valami könnyedre, valami humorosra és valamire, ami leköt. Azonban csalódnom kellett. A könyv fülszövege alapján azt hittem, hogy egy aranyos romantikus sztorit kapok: nem azt kaptam.
Itt volt Livia, aki már az első oldaltól kezdve az idegeimen táncolt. Huszonkilenc évesen itt nyivákol, hogy ő már milyen öreg (bahhh!), a pasik mind szemetek, mert előbb-utóbb mindegyik lelép, az élete semmire se jó és, ó mily borzalom! nincs gyereke. Ami a legjobban dühített, nem az, hogy gyereket akar. A nők kb 85%-a akar gyereket. A legnagyobb bajom az, hogy azért akar gyereket, hogy ne legyen egyedül!
Tehát eldönti főhősnőnk, hogy mindenképp lesz egy gyereke.
Aztán a véletlen elé sodorja Chase Kelly rendőrt, akiről az első pár mondatból megtudjuk, hogy szexi, forró, bugyinedvesítő és dalra fakadnak tőle Liv petéi. Amivel szintén nem lenne baj. Ha ezeket a tényeket nem akarná Livia minden ötödik mondattal jól az agyunkba vésni. Köszönjük, elsőre is fogtam, hogy Chase maga az isten.

Szóval, ez a két ember nem épp hétköznapi körülmények között megismerkedik, rögtön beindul köztük a kémia. Nem is kell sok, hogy elmenjenek az első randira és hamarosan az ágyban kötnek ki.
Chase elég könnyen belemegy a szexért cserébe adok neked egy gyereket alkuba – persze a végén kiderül, hogy trükkös a pasi és nem is annyira felelőtlen, mint amennyire próbálja magát beállítani. A maga Kelly-triójával: vacsora, ital és bilincs – nem igazán lopta be magát a szívembe az elején, de nem kellett sok, hogy kiderüljön, le tud mondani ezekről, ha a helyzet úgy kívánja és előbújik belőle romantikus és kedves énje. 🙂
Körülbelül itt volt, hogy azt mondtam, köszönöm szépen, nem kérek belőle és letettem a könyvet. De csak izgatott, hogy az ágytornán kívül történik-e valami a két szereplő között. Szerencsére voltak egyéb események is, de annyira nem fogtak meg, hogy azt mondjam, ez életem könyve.

Igazából mindkét szereplő félt az elköteleződéstől és valójában mind a ketten hülye okokból. Chase azért, mert zsaru és nem akarta, hogy ha vele valami történik, akkor ott maradjon utána egy család. Livia pedig szimplán az egész élettől félt. Bemesélte magának, hogy meg kell magát védeni mindenféle csalódástól és akkor boldog lesz. Persze, mikor egymásba szeretnek, az sem lesz túl egyszerű, mert mindkettő titkolja.

Voltak nagyon aranyos és nagyon vicces részek is a könyvben, azonban ezek nem ellensúlyozták azokat a részeket, amikor legszívesebben egyiket vagy másikat megfojtogattam volna egy pohár vízben.

Nem hiszem, hogy lelövöm a poént, ha elmondom, hogy naná, hogy happy end a könyv vége, mert végül is ez egy romantikus történet lenne. Azért a végére tettek bele egy-két drámaibbnak szánt részt, amitől felnyílik hőseink szeme.

A nagypapa volt az egyik nagy kedvencem a könyvből, nagyon bírtam az öreget. És a nagymenő, szexmániás, nőcsábász Chase is a lelke mélyén egy igazi, rendes pasi volt, aki törődik a családjával és a hozzá tartozókkal. De nem lett volna igazi a könyv, ha nem kezdi el játszani az agyát néha. Az egyik kedvenc részem az volt, mikor kiderül, hogy ikreket várnak és Chase büszkén közli: Nem megmondtam, hogy szuperspermáim vannak?

Most először olvastam ettől a két írótól és nem valószínű, hogy még egyszer megpróbálkozom bármelyikőjük könyvével is. De ki tudja? 🙂

3/5 pont

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Újra kirándultunk – Végre!

Olvasónapló - Dianne Duvall: The Lasaran

Olvasónapló - S. A. Locryn: Gyufaláng