Olvasónapló – Gabrielle Evans: Fire and Ash


firaandash


Gabrielle Evans: Fire and Ash

Sorozat: Midnight Matings 3. kötet
Kiadó: Siren Publishing
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 148
Címkék: romantikus, paranormális, LMBTQ, sorozat része

Tartalom: A paranormális világ elég nagy bajban van. Miután a Nagy Háború után az emberek tudomást szereztek róluk, a káosz nem akar helyreállni. Ezért a Vének Tanácsa úgy dönt, hogy összehívja a különböző fajok tagjait és tudtukon kívül bűbájt bocsátanak rájuk: 24 órájuk van, hogy megtalálják párjukat, aki nem lehet fajtabeli. A keresés elindul. Ha nem találnak párra, elveszítik minden erejüket és megvadulnak.
Ash-nek, a főnixnek egyetlen gondolat jár a fejében, miután meghallja a Vének tervét: menekülni innen, ahogy csak lehet. Persze, nem olyan könnyű a dolog, mert körülötte kitör a káosz.
Aztán alig tíz perccel később, már a nagyon jóképű, nagyon sármos és humoros Zaidennel, az elffel menekülnek kettesben, de rájönnek, hogy addig el nem hagyhatják a helyet, amíg nem párosodnak. Így aztán eleget tesznek a kötelességüknek és közösen megegyeznek abban, hogy szép volt, jó volt a szex, de mindkettejüknek megvan az élete és viszlát. Csak épp azzal nem számoltak, hogy a bűbáj szerint, négy évig, 24 óránként legalább egyszer el kell hálni a “házasságot”, különben megszegik a bűbájt és elveszítenek mindent.

 

Értékelésem: Valamikor jó pár évvel korábban már egyszer olvastam ezt a történetet és már akkor is nagyon tetszett. Akkor döntöttem el, hogy előbb-utóbb az egész sorozatra sort kerítek.
Ash már négyezer éve él a földön, de még eddig soha nem találkozott olyan férfival, mint Zaiden. Amikor a bűbáj rákényszeríti, hogy ott hagyja mexikói otthonát és az elfhez költözzön, rájön, hogy talán élete legjobb döntése volt, összekötni az életét a férfival.
Zaiden, miután egy varázsló ármánykodásának köszönhetően elveszítette minden mágikus erejét, az emberek között él mint szexuálpszichológus. Szereti a munkáját és egyre inkább megkedveli a tüzes főnixet is.
Azonban nem lenne jó a történet, ha nem lennének benne problémák is. Valaki kiszemelte magának Zaident és azt akarja, hogy Ash tűnjön el az életéből. A két férfi pedig a maga módján próbálja megemészteni a történeteket, csak az a gond, hogy mindketten másképp.
Ash és Zaiden kapcsolata nagyon szépen alakul, jó volt olvasni, ahogy fokozatosan rájönnek egymás érzéseire.
A történet végén a fordulat, nagyon jó volt, még, ha valami hasonlóra is számítottam, jól volt megírva.
Így három kötet után azt mondom, hogy jó kis sorozat ez, ha az ember csak jól akar szórakozni és néha nevetni egy jót.
Biztos, hogy folytatni fogom a többi könyvvel, de az is biztos, hogy kisebb szüneteket fogok beiktatni, mert egyben azért tömény lenne.

4,5/5 pont

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Újra kirándultunk – Végre!

Olvasónapló - Dianne Duvall: The Lasaran

Olvasónapló - S. A. Locryn: Gyufaláng