Olvasónapló – Kathryn Andrews: Krople ​deszczu


kropledeszczu
Kathryn Andrews: Krople ​deszczu
Eredeti cím: Kathryn Andrews: Drops of Rain
Olvasás nyelve:
 lengyel
Sorozat: Bracia Hale 1. kötet
Kiadó: Wydawnictwo NieZwykłe
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 342
Fordító:  Anna Matyszczak
Címkék: romantikus, new adult

Tartalom:
Ali Rain élete, alig egy hónapja teljesen megváltozott, mikor az édesanyja elhunyt. Apja eladott mindent, összecsomagoltak és délre költöztek. Egyetlen cél maradt Ali életében: a tánc és, hogy bejusson a Julliardra. Édesanyja búcsúlevelében arra kérte, hogy találja meg az élete értelmét és legyen boldog. Azonban Ali nem tudja, hogyan… míg nem találkozik vele.

Drew Hale a város, az iskola aranyifjúja, tehetséges úszó. Egyetlen célja van: leérettségizni, aztán olyan messze menni otthonról, amennyire csak lehet. Senki sem tudja, micsoda borzalmakat kell otthon két testvérével és az édesanyjával átélniük nap, mint nap. Semmi sem akadályozhatja meg abban, hogy elmenjen. Eldönti, hogy senkivel sem léphet komolyabb kapcsolatba… míg nem találkozik vele.

 

Értékelésem: Első könyvem Kathryn Andrwes-tól, de biztos, hogy nem az utolsó. (Különösen, mert ez a könyv egy trilógia első része volt.) Mint az írónő debütáló könyve, nagyon jól sikerült és annyira jó karaktereket sikerült megírnia, hogy az ember tudni akarja, hogyan is alakul a későbbiekben a Hale-fivérek élete.

A két főszereplőnk, bár végzős középiskolások, mégis sokkal érettebbek a többieknél. A múltjuk elég rendesen rányomta a bélyegét a személyiségükre.

Ali, édesanyja elhunyta után teljesen magányossá válik. Hiába él az apja, olyan, mintha teljesen elárvult volna, mert a férfi csak a munkájának él és Ali a hónap 90%-ban egyedül van az új házban. Nehezen barátkozik, nem szívesen nyílik meg mások előtt és az egyetlen, aki tudja, mi történt az édesanyjával, Drew lesz.

Drew Hale-ről mindenki mindent tud… és senki sem tud semmit. Minden lány őt akarja és minden fiú olyan akar lenni, mint a fiú. Sikeres úszó, jó tanuló, jóképű és még gazdag is, egy elismert család sarja. Valamiért mégis soha nem randizik helybeli lányokkal – kivétel ez alól Cassidy, amit azóta meg is bánt -, az öccsén és két barátján kívül, senki mással sem barátkozik igazán és keveset beszél.
Az apja brutalitása miatt mérhetetlen fájdalom és iszonyatos mennyiségű bűntudat gyötri a lelkét, különösen Beau, az öccse miatt.
Az egyetlen, ami életben tartja, az úszás és az, hogy az érettségi után – az apja terveivel ellentétben – jó messzire költözik Floridától.

Ali és Drew tervei akkor változnak meg, amikor megismerkednek. Már az első találkozásukkor olyan kémia van köztük, amit nehéz nem észrevenni. Ők mégis megpróbálják, mert más terveik vannak. Egyikőjük sem akar tartós kapcsolatot, szerelmet és románcot.
Persze, nem olyan könnyű tudomást sem venni egymásról, mikor minden pillanatban a másikkal szeretnénk lenni.
Nem könnyű megbízniuk egymásban. Hiszen megannyi kérdés  van, amire választ szeretnének kapni. Vajon, vagyok-e olyan értékes, hogy valaki megszeressen? Vajon képes lesz megismerni, hogy milyen vagyok? Vajon elfogadja mindazt, ami velem jár?

Ali annyira magányos, olyan szomorú, amiért az apja ellökte magától, hogy úgy érzi, őt mindenki elhagyja. Ennek ellenére egy nagyon erős lány, aki nem hagyja magát megfélemlíteni sem egy ráförmedő fiútól, sem az őt utáló lánycsapattól, sem az élettől. Táncolni akar, be akar jutni a Julliardra és boldog akar lenni.
Az írónőnek sikerült olyan női karaktert megírnia, aki erős, bátor és egy percre sem idegesített engem. 🙂

Kathryn Andrews könyve életszagú és realista annak ellenére, hogy ez egy romantikus könyv. Realista, mert megannyi ház falai között nap, mint nap történnek olyan tragédiák, mint Drew, Beau és Matt családjában. Megannyi fiatal veszíti el egyik pillanatról a másikra vagy az egyik, vagy mindkét szülőjét. Az iskolákban a belső hiearchia nagyon sok gyereknek megnyomorítja az életét. A pénz és a külsőségek többet érnek, mint a belső értékek.

A Hale-fivérek az ember szívébe költöznek és nehéz onnan őket kiszakítani. Drew és Beau testvéri szeretete egymás iránt példaértékű. Nagyon sok testvér meggyűlölné magát és egymást ilyen helyzetben, azonban ők mindent megtesznek, hogy segítsenek egymásnak és megóvják a 11 éves öccsüket Mattet, hogy ő minél kevesebbet tapasztaljon mindazon fájdalomból, amit nekik át kell élniük.

Ez az édes-bús romantikus történet, egy az egyben elrabolta a szívemet.
És most nagyon várom Beau könyvét. Mert Beau és Matt is megérdemli a boldogságot, amit Drew már meglelt Ali oldalán.

5/5 pont

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Újra kirándultunk – Végre!

Olvasónapló - Dianne Duvall: The Lasaran

Olvasónapló - S. A. Locryn: Gyufaláng