Olvasónapló – Jenika Snow – Jordan Marie: Mikołaj na zamówienie


mikołaj


Jenika Snow – Jordan Marie: Mikołaj na zamówienie
Eredeti cím: Jingle My Balls
Olvasás nyelve:
 lengyel
Fordította: Gabriela Iwasyk
Kiadó: Wydawnictwo Kobiece
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 152
Címkék: romantikus, erotikus, karácsony,

 

Tartalom: Nick cége álmokat és vágyakat vált valóra. Egyetlen szabály van: csak flört és szórakozás, semmi szex.
Azonban, amikor nem sokkal karácsony előtt, lebetegedett munkatársa helyett el kell játszania a rossz Mikulást, minden szabályt felrúg. Mert Holly olyan nő, akiért érdemes…

 

Értékelésem: Mikor megjött a könyv, kissé felhúztam magam, mert bár tudtam, hogy alig 150 oldal, de arra nem számítottam, hogy akkora kani betűkkel van nyomtatva és minden fejezet elején ott van a borítókép – hogy növeljék az oldalszámot -, hogy attól az agyvérzés kerülgetett. Igazából, ha nem akciósan veszem meg, még inkább feldühített volna.
Na, de térjünk át magára a történetre. Egy nagyon rövid, karácsonyi erotikus kisregény, ami arra a kis időre kikapcsol, míg olvasod, de igazából sok minden meglepetést nem okoz.
Holly kifejezetten utálja a karácsonyt és minden mizériát, ami vele kapcsolatos. Mikor egy igazán pocsék vásárlás után a Central Park padjánál sajnálja magát, megszólítja egy igazán különleges Mikulás. A férfi izmos, bugyiszaggató hanggal és tetkókkal. Első pillantásra látszik, hogy kifejezetten domináns, ami aztán be is bizonyosodik róla.
Nick összekeveri Hollyt leendő ügyfelével, így, mikor meglátja a gyönyörű vörös hajú nőt – aki szerinte az ügyfél – megszólítja és rögtön belevág az előre lebeszélt szerepjátékba: ő a Mikulás, aki elcsábítja a rossz kislányt és megbünteti.
Igazából a történet körülbelül ennyiről szól. Persze, kellett bele egy kis keresés, egy kis megtalálás, néhány félreértés, azonban, ilyen rövid történetbe nem sok csavar fért bele.
Nick és Holly kapcsolata… na arról sokat nem lehet elmondani. Bár romantikus könyvnek van írva, sok romantika nincs benne. Simán egymásra izgul két ember, akik együtt töltenek egy… hát egy menetet, aztán nem bírják kiverni a másikat a fejükből. Ezen az sem segít, hogy egymásba szeretnek.
Az viszont egyáltalán nem tetszett, hogy Nick olyan szinten volt egomániás és arrogáns, hogy nem érdekelte, ki, mit gondol róla vagy Hollyról és képes volt Holly munkatársai nagy része előtt is eljátszani a domináns, elégedetlen férfit, aki megbünteti a nőt. Nekem az ilyen nem fekszik. Mert játszadozhatnak egymással, főleg, ha mindketten élvezik, de az maradjon a négy fal között és ne alázzuk meg a másikat a munkatársai/ismerősei előtt. Meg amúgy se alázzuk meg a másikat.
Az írók stílusa amúgy meglepően jó. És kifejezetten élveztem a könyvben feltűnő humoros beszólásokat. Jókat nevettem Nick Mikulásos erotikus beszólásain.
Nem bánom, hogy elolvastam, de az biztos, hogy nem ez lesz a kedvenc karácsonyi történetem. Valójában sokkal inkább lenne helye egy Harlequin karácsonyi füzetben, mint különálló könyvként kiadva. (Megjegyzem, a lengyel kiadó, kissé elszállt a könyv eredeti árával – ezért elkérni annyit, mint egy tisztességes könyvért, vétek.)

3,5/5 pont

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Újra kirándultunk – Végre!

Olvasónapló - Dianne Duvall: The Lasaran

Olvasónapló - S. A. Locryn: Gyufaláng