Olvasónapló - Olivia Black: Planet Noglion

 

Olivia Black: Planet Noglion

Sorozat: Alien Lovers 5.
Olvasás nyelve:
 lengyel (fanfordítás)
Kiadó: Siren Publishing
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 138
Címkék: sci-fi, erotikus, romantikus, LMBT, meleg, menage, sorozat része, mmm, mpreg


Tartalom:

Eric Wilson önként jelentkezett, hogy ott hagyva a Földön homofób családját új életet kezdjen egy másik bolygón. Arra azonban soha nem számított, hogy nem a Gleceruson fog élni, hanem egy véletlen folytán egyik társával együtt elcserélik és a Noglion bolygóra küldik.

Gru Poez’iq kapitány abban a pillanatban tudja, hogy kell neki Eric, amint meglátja. azonban ahhoz, hogy házikedvencet (petet) igényelhessen, előbb engedélyeznie kell a bátyjának, mint családjuk fejének. Mikor megkapja az engedélyt, az arénába siet, hogy a többi harcost legyőzve megszerezhesse magának a gyönyörű embert. De tudja, hogy nem elég megszerezni, testvéreivel együtt úgy kell szeretniük és védeniük, mintha a legnagyobb kincsük lenne.


 Értékelésem: 

Azt hittem, hogy a Sweshan törvényeit már nem lehet überelni, de nagyot tévedtem. Ebben a kötetben az írónőnek sikerült elérnie, hogy az egész csak egy papírra vésett pornónak tűnjön.

A Noglion egy sivatagos bolygó, mely körül két nap is kering, emiatt iszonyú a forróság. A lakosság, akárcsak a Gleceruson, főleg a föld alatt él, azonban ők képesek a felszínen is fennmaradni. Az emberek viszont nem képesek hosszú távon – még védőruhában sem – elviselni a kinti hőmérsékletet. A noglionok is humanoid lények, csak a bőrük barnás-sárga, nekik is vannak apró pikkelyszerűségeik, a kezük végén éles karmokkal. (Mielőtt bárkiben felmerülne, ami bennem, hogy a szexnél ez milyen nehézségeket okozhat, a noglionok segédeszközöket használnak a pasik előkészítéséhez. Nem nyársalnak fel senkit az ujjukra.)

A Noglion bolygón az emberek igazi házikedvencekként vannak tartva. Ráadásul folyton meztelenül kell lenniük és, amikor elhagyják a házukat, akkor nyakörvet viselnek és pórázon vezetik őket. Ez nekem nem nagyon tetszett, soha nem voltam oda az ilyen petes dolgokért, még akkor sem, ha a noglionok többször is elmondták, hogy ez az emberek (és más egyéb fajok) védelmét szolgálja és ez valójában megtiszteltetés. Persze, biztos, hogy van, akinek ez tetszik. Ahogy azt már a korábbi kötetnék is írtam, mielőtt egy embernek elfogadják a jelentkezését, hogy elhagyja a Földet, egy sor tesztet és nyomtatványt kell kitölteni, köztük elég részletesen kell írniuk a szexuális hovatartozásukról, vágyaikról, álmaikról. Így legtöbbször olyanok kerülnek a Noglionra, akik amúgy is szeretik az ilyesmit és a nyilvános szex ellen sincs kifogásuk. Eric el is gondolkodik, hogy Rett valószínűleg olvasta a személyi anyagát és tudta, hogy nincs gondja azzal, ha több pasival lehet, de még ő is elég nehezen szokja meg a pórázos dolgot. Az biztos, hogy Ericnek nem volt kifogása sem a nyilvános szex ellen, sem az ellen, hogy három partnere is lett hirtelen.

Szóval, hogy is lesz valakiből pet?  Először is, ha megtetszik valamelyik ember, akkor meg kell igényelni, majd az arénában megharcolni érte. De mielőtt megigényelhetné, a családfőtől engedélyt kell kérni (már ha az illeti nem maga a családfő, de még akkor is illik a testvérekkel megbeszélni a dolgot), merthogy az egyedülálló testvérek együtt birtokolják a petet. Tehát, miután Gru megkapta a bátyja, Finn engedélyét, elment és megharcolt Ericért (aki meztelenül ücsörgött a nézőtéren) és persze győzött. És akkor a győztes fogja a nyereményét és mindenki szeme láttára az aréna közepén a magáévá teszi, ezzel mutatva meg mindenkinek, hogy hozzá tartozik.

Az az igazság, hogy elég nehezen rágtam át magam a könyvön. Miután túltettem magam azon, hogy szerencsétlen flótásnak folyton meztelenül kell császkálnia és még pórázon is vezetik, kezdett érdekelni, hogy is fognak ők együtt élni így négyen. Finn a legidősebb fivér érdekelt a legjobban: a férfi hat éve bezárkózva élt a saját szobájában, miután egy támadás során súlyosan megsérült, a társai pedig mind meghaltak. Finn úgy érzi vezekelnie kell azért, mert ő túlélte.

És mivel Finn érdekelt a legjobban és az, hogy jönnek össze Erickel, ez volt a legnagyobb csalódása a könyvnek. Valahol azt vártam, hogy Eric majd a kedvességével és vidámságával meghódítja magának őt is – mert amúgy Eric egész jó fej fickó -, ezzel szemben elég volt annyi, hogy Eric bemasírozott Finn szobájába, mikor a férfi épp összeesett a fájdalomtól és a pasi ordibálása ellenére is ott maradt segíteni, majd… hát naná, hogy ágytornáztak egyet.  És már meg is volt a négyesünk.

Ahogy azt írtam az elején, a történet egy könyvbe vésett pornófilm volt – ráadásul a silányabb fajtából. Úton-útfélen dugtak – és ez most nem ám költői túlzás, ugyanis a nyilvános szex az életük része volt. Akár az étteremben, az ebédlőasztalon, akár meccsen az arénában.

Eric elég hamar hozzászokott az ottani élethez és igazából élvezte is azt a figyelmet, amivel a három férfi kitüntette. Nem mondható, hogy bármelyikük is rosszul bánt vele, mert ez nem igaz. Eric segge el volt kényeztetve. Kissé már nevetséges is volt számomra, hogy folyton valamelyik pasi ölében ücsörgött vagy épp hurcolták és úgy kényeztették, mint az emberek a macskájukat vagy kutyájukat – csak itt még megspékelték a szexszel.

Természetesen kellett némi dráma bele, amitől Finn rögtön meg akart gyógyulni, de ezt is olyan gyorsan lerendezte az írónő, hogy szinte alig volt értelme.

Azt kell mondanom, hogy baromira sajnálom. Úgy érzem, mintha az írónő valahogy mindenkinek kedvezni akart volna ezzel a sorozattal és azért lett minden bolygón más a szokás, más tabukat próbált döntögetni. Csak nem sikerült neki valami jól. Sajnos, ahogy az előző köteteknél itt, úgy itt is sokszor ismételte magát és eseményeket is. Amennyire imádtam az első kötetet, úgy ment egyre lejjebb és lejjebb a színvonal. Ami még nagyon piszkálja a csőröm az az, hogy az írónő tényleg ismétli saját magát. Biztos vagyok benne, hogy imádja a ctrl+c, ctrl+v kombinációt, mert kötetről kötetre előfordulnak szóról szóra megismételt események és bekezdések. Ez azért gáz.

 Van még egy kötet, és most már befejezem a sorozatot. Kíváncsi vagyok Dennis hogy boldogul majd, mivel a pasi még szűz.

Csak azért kap három pontot, mert összességében aranyosak voltak ők négyen, csak a körítés volt elrontva.

3/5 pont

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Újra kirándultunk – Végre!

Olvasónapló - Dianne Duvall: The Lasaran

Olvasónapló - S. A. Locryn: Gyufaláng