Olvasónapló - Susan Laine: Open Omega and His Bitter Bear

 

Susan Laine: Open Omega and His Bitter Bear

Sorozat: Pariah Pack 4.
Olvasás nyelve:
 lengyel (fanfordítás)
Kiadó: Siren Publishing
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 126
Címkék: paranormális, erotikus, romantikus, LMBT, meleg, fantasy, sorozat része



Tartalom:

Woody, a falka omegája, bár örül az új pároknak, mégis szomorú, mert ő még nem találta meg a saját társát. Amikor egy medve és egy prérifarkas(kojot)/farkas hibrid (coywolf), átlépi a területük határát, még nem is sejti, hogy az olyannyira vágyott párja megérkezett. És nem a farkas az.

 

 Értékelésem: 

Woodyt az első pillanattól megkedveltem. Talán ő a legvidámabb, legpozitívabb érzületű omega, akiről eddig olvastam. Persze, ebben nagy szerepe van annak, hogy Wolfe falkája és maga az alfa is megbecsülik az omegát és nem bánnak vele úgy, ahogy némelyik falka bánik az omegájával. Woodynak is megvan a maga múltja és a maga rossz tapasztalatai, ennek ellenére mindig igyekszik jókedvűnek maradni és nem hagyni, hogy bárki is átgázoljon rajta.

Így, amikor a nem túl lelkes párja, Lyss, egyáltalán nem fogadja kitörő örömmel, hogy meglett a neki rendelt társa, próbál nem letörni és mindent megtesz annak érdekében, hogy Lyss és védence a tizenkilenc éves Randy ott maradjanak.

Bár a kapcsolatuk egyáltalán nem indul zökkenőmentesen – főleg Randy miatt, aki mindenkivel pokrócként viselkedik -, mégis jó volt olvasni, ahogy Lyss bármennyire is tagadja, hogy neki szüksége lenne a társára, csak vonzza valami az omega felé.

 

„Woody és Lyss lenéztek - oda, ahol az erekciójuk a farmerjaiknak feszült.

Üdv, megaláztatás.

Ebben a kötetben újabb konfliktus került előtérbe, ami előrevetíti a következő kötet tartalmát is, ami Randyről és a párjáról szól majd.

Összességében az előző két kötet kisebb-nagyobb csalódásai után jólesett olvasni ezt a történetet. Bár tény, hogy Lyss-t alaposan hátsón rugdostam volna néhányszor. Mondjuk, amikor az első együttlétük után, olyan idiótán viselkedett Woodyval.

Wolfe végleg helyreállította a reputációját. Ebben a kötetben ismét az volt, akit megismertünk. És kifejezetten imádtam ezért:

„Woodyra nézett. – Hol fogsz ülni?

Woody felkuncogott és a hüvelykujjával a válla fölött hátraintett. – Az asztal másik végén.

Lyss összevonta a szemöldökét. – Miért? Mert Omega vagy?

A teremben süketítő csend lett. Woody bizonytalan tekintetet vetett Lyss-re.

- Igen – Max búgó hangja könnyedén elért mindenkihez. – Woody az asztal másik végén ül, a becsület helyén, mert egyetlen falka sem lehet teljes Alfa és Omega nélkül.”

Imádtam a humort, aminek főleg Woody neve és munkája (ő a falka kertésze többek között) és Lyss faja (medve) és munkája (erdőőr) volt a forrása. Valahol azt vártam, hogy majd jön egy Maci Lacis utalás (imádtam volna), de igazából én Smokey Medvével is kiegyeztem. 



Smokey az Egyesült Államok Erdészeti Szolgálatának (USDA Forest Service) a kabalája, a tűzmegelőzési kampányban már 1944 óta. 2001 óta a szlogenjük: Csak Te előzheted meg a tüzeket. (Előtte voltak más szlogenek, de mindegyik úgy kezdődött: Csak Te…)

 

„- Még nem végeztünk, kutyuska.

- Nagyon remélem, mackó.”


Egyszóval, ez a kötet most gyógybalzsam volt a lelkemre, az előző kötet bosszankodásai után. Kíváncsian és kissé félve várom Randy könyvét – annak a fiatalembernek már annyi borzalmon kellett átmennie, nem csoda, hogy eléggé bizalmatlan az emberekkel szemben. Ráadásul várható egy új eseményszál is a sorozat további köteteiben, aminek nem nagyon örülök. Meg is fordult a fejemben, hogy a maradék három kötetet már hagyom a fenébe, de Randy érdekel. Tehát, folytatom és majd meglátjuk, mennyire volt jó ötlet.

Viszont a borító itt is borzalmas! 😕 

4/5 pont

Megjegyzések

  1. Ez a történet nekem csak Randy miatt lett érdekes. 😀 Baromira felpiszkálta az érdeklődésemet, hogy így belecsempészték ebbe a részbe és már tudni, hogy a következő könyv az övé. Szóval még legalább azt olvasd el, hogy utána beszámolhass a részletekről. 😀 Utána hagyhatod a fenébe a többit!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Újra kirándultunk – Végre!

Olvasónapló - Dianne Duvall: The Lasaran

Olvasónapló - S. A. Locryn: Gyufaláng