Olvasónapló - Dianne Duvall: The Lasaran

 

Dianne Duvall: The Lasaran

Sorozat: Aldebarian Alliance 1.
Olvasás nyelve: magyar (fanfordítás)
Kiadó: Magánkiadás
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 460
Címkék: paranormális, sci-fi, fantasy, sorozat része, regény, romantikus, spin-off



Tartalom:

 Taelon galaxis-szerte keresi eltűnt húgát, míg végül megtudja, hogy a nő a Földre jött, ahol elfogták és megkínozták. Nem tudja, hogy a lány él vagy meghalt, de eljön a Földre, hogy ha lehet kiszabadítsa a húgát és bosszút álljon a földieken. Azonban semmi sem úgy alakul, ahogy azt várta. Elfogják és egy titkos katonai bázison három évig kínozzák és kísérleteznek rajta. Ebbe a kínokkal teli világba hirtelen betör egy nő elméje és megváltoztat mindet.

 Lisa élete épp kezd egyenesbe jönni, miután elvesztette előbb az édesanyját, majd az édesapját. Önkéntesként részt vesz egy kutatóintézet kísérleteiben, ahol a pszichés képességeit vizsgálják. Azonban hamarosan kiderül, hogy ez egy titkos katonai kísérleti bázis és Lisa bizony iszonyú nagy bajban van. És csak egyetlen személytől kap reményt: a hangtól a fejében.

 

 Értékelésem: 

Nem ez az első találkozásom az írónővel, ugyanis nyomon követem és olvasom az Immortal Guardians című sorozatát, amit nagyon szeretek (annak ellenére, hogy az első két-három könyvnél még fogtam a fejem, de a Halhatatlan Őrzők családja egyszerűen magával ragadott). Épp ezért örömmel vettem, amikor az első pár oldal után rájöttem, hogy ez bizony annak a sorozatnak a spin-offja. A történetbe (a prológust leszámítva) nem sokkal azelőtt kapcsolódunk be, ahol a Halhatatlan Őrzők a kilencedik kötetben megszabadultak végre a főgonosztól és közben leromboltak egy titkos katonai kísérleti bázist.

Taelon mindent megtenne, hogy megtalálja a kishúgát Amariskát. Spoiler: Akiről már jól tudjuk, hogy a Halhatatlan Őrző Marcus felesége és egy bűbájos kislány, Adira anyukája.

Persze, Taelon ezt mind nem tudja. Csak annyit tud, hogy a húgát emberek kínozzák és ezért az apja – Lasaran királya – áldásával elindul, hogy ha kell elpusztítsa az egész Földet.

Taelont elkapják és ugyanaz a társaság kezd rajta kegyetlen kísérleteket végezni, akik a húgát is bántották.

Lisa, aki egyedül maradt a világban és anyagi nehézségekkel küzd, örömmel vesz részt egy pszichés képességeket vizsgáló kísérlet sorozatban – mindezt a fizetés miatt. Nem tudja, hogy ezzel hatalmas bajba keveri magát, míg az egyik kísérlet során elájul. És, amikor magához tér, egy ablaktalan kórházi szobában fekszik – hét hónapos terhesen. Kétségbeesésében nem tudja, mit tegyen, de egyben biztos: a nővér és az orvos pofátlanul hazudnak a szemébe. Tudja, hogy nincs férjnél és azt is tudja, lehetetlen, hogy terhes legyen.

És akkor egyszer csak egy férfi hangját hallja a fejében. Taelon és Lisa egyre többet tudnak meg egymásról és Lisa döbbenten hallja, hogy Taelon valószínűleg már több éve fogoly ott és, hogy ez nem egy kórház. Nem sokkal később pedig megtudja, hogy a gyermek, aki a hasában növekszik, a földönkívüli gyermeke.

Mikor a Halhatatlan Őrzők (persze ezt Taelonék nem tudják) megtámadják a bázist, lehetőségül lesz megszökni. Taelon és Lisa együtt maradnak és igyekeznek kitalálni, hogyan tovább. És közben Taelon végre megtudja, hol van a húga és elindulnak megkeresni.

Az elejétől kezdve szerettem a könyvet, nagyon lekötött és izgatottan vártam, hogy mi lesz hőseinkkel. Az egyértelmű volt, hogy romantikus könyv révén a végén együtt maradnak, no de az addig vezető út! Taelon és Lisa is igazán szerethető karakterek, és Taelonnak köszönhetően most sokkal többet tudtunk meg a Lasaranról és szokásairól.

És ami a lényeg: imádtam, hogy Seth és a csapata itt is megjelent és újra találkozhattunk a főbb Halhatatlanokkal. Ami és Taelon találkozása megható volt (igazából nekem ekkor esett le, hogy az Immortal Guardians 9. kötetének végén jelent meg Taelon, de ezt teljesen elfelejtettem. Muszáj leszek újraolvasni azt a sorozatot. :))) ) És jókat kuncogtam Davidék reakcióján az űrkompra vagy Taelonéra a Seth és Leah vihar és földrengés pillanataira.

- David? – kérdezte Ami tétován.
- Mi a fene van a kertemben? kérdezte olyan akcentussal, amit Lisa valahova az angol és az egyiptomi közé tett.
Seth jelent meg hirtelen mellette a levegőből, és elkomorulva kérdezte.
- Mi történt?
- Társaságunk van – morogta David.
Seth a homlokát ráncolta, majd a ház hátulja felé nézett. - Barát vagy ellenség?
- Nem tudom.
Két hosszú kard jelent meg Seth kezében, amikor a négyeshez fordult.
- Magyarázzátok meg!
 Ami szeme elkerekedett.
- Taelon. Mit csináltál?
Meglepetés, majd harag jelent meg az arcán.
- Oh. Szóval. Amikor elment Lisa magzatvize, én, hm, hívtam a hajómat. (…)

Seth letette az egyik kardját, és előhúzott egy mobiltele- font a hátsó zsebéből.
- Chris. Itt Seth. Néhány kapcsolatod a katonai és hírszerző ügynökségekben ugye hozzáfér a műholdas adatokhoz, beleértve a NORAD által közvetített adatokat is? …szeretném, ha figyelmeztetnéd őket. Mondd meg nekik, hogy figyeljenek mindenre, ami David háza közelében felbukkanhat, és azonnal töröljék, ha megjelenik egy pillanatig hallgatott. Egy idegen űrhajó éppen leereszkedett a hátsó kertjében. Nem, nem baszogatlak téged… Erre nem lesz szükség… Köszönöm.
A telefont zsebébe dugva Davidra pillantott.
- Nos, ez egy olyan hívás volt, amire soha nem gondoltam volna, hogy meg kell tennem.
David felmordult.”

 

 Természetesen nem lenne sci-fi a történet, ha egy része nem az űrben játszódna. Taelon és Lisa elindulnak a Lasaran felé és némi izgalom (támadás, megmentés stb.) végre hazatérnek. Nagyon szerettem az űrhajón játszódó jeleneteket is és igazán kíváncsi lettem a Lasaran szövetségeseire is. És persze a Yona katonákra, különösen Ari’k tűnik nagyon izgalmas karakternek. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy lesz-e saját könyve. Taelon családját imádtam. Az apja, király létére egy igazán közvetlen férfi – és elég mocskos szájú, amire a felesége nem egyszer felhívja a figyelmét.

És mivel Taelonnal és Lisával  tartott egy tucatnyi tehetséges nő és pár Halhatatlan Őrző, így várhatóan a két sorozat egyre szorosabban összefonódik majd. Már nagyon várom a második kötetet, aminek az egyik főhőse Eliana lesz, Seth egyik Őrzője. Imádtam Elianát ebben a kötetben, nagyon humoros és karakán csaj.

- Szeretnéd megfogni?

A fedélzeten lévő férfiak és nők többsége még soha nem látott csecsemőt, nem is beszélve arról, hogy a kezébe fogott volna.

Az oldalához szorította a kezét.

- Tilos a kapcsolaton kívüli nőt megérinteni.

Lisa már sokszor hallotta ezt, és mindig figyelmen kívül hagyta.

- Ez természetesen csak a fogamzó képes korú nőkre vonatkozik. Nem a gyerekekre.

Bizonytalannak tűnt, de kitartóan tartotta a távolságot.

- Ó, ne – kiáltotta Eliana eltúlzott megütközéssel. – Az őrült földi nő nem ismeri a szabályokat.

Megfogta Ganix kezét és Abbyhoz közelítette. Abby azonnal öklébe szorította a férfi mutatóujját. Ganix szeme elkerekedett.

Eliana elengedte.

- Ó, nem – szólalt meg ismét. – Abby hercegnő megragadta az ártatlan Ganix ujját, és nem engedte el. Bizonyára nem meri megsérteni őt, és királyi hisztit kiváltani azzal, hogy kihúzza az ujját.

Ganix arca elpirult, de nem engedte el. Lisa felnevetett, és Elianára nézett.

- Annyira gonosz vagy.

- Tudom – felelte a nő, és minden bűnbánat nélkül elvi gyorodott.

Ganix végigsimította az ujját Abby kis kezén.”

 

 5/5 pont

 

Megjegyzések

  1. Szia! Már mindenhol kerestem az első kötet fordítását, de csak a másodikat találtam. Meg tudod mondani hol találtad a fordítást? Előre is köszi :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Újra kirándultunk – Végre!

Olvasónapló - S. A. Locryn: Gyufaláng