Olvasónapló - Sloane Kennedy: Sanctuary Found

 

Sloane Kennedy: Sanctuary Found

Sorozat: Pelican Bay 2.
Olvasás nyelve:
 lengyel (fanfordítás)
Kiadó: Magánkiadás
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 308
Címkék: romantikus, LMBT, meleg, sorozat része, mm, váltott szemszög


Tartalom:

Maddox Kent, miután majdnem egész csapatát elveszíti egy támadásban, visszatér Pelican Baybe, hogy rendezze a kapcsolatát öccsével, Dallasszal. Meg kell birkóznia a múlt minden sötét árnyával és el kell nyernie újra az öccse bizalmát.
És mindeközben meg kell védenie Isaacet és Newtont attól a valamitől, ami elől a férfi és a kisöccse menekülnek. De ez nem olyan könnyű, amilyennek látszik.

Isaac 21 éves és, hogy megmentse a négy éves öccsét a nyakába veszi a világot. Sajnos rossz döntéseket hoz és így sikerül neki bajba kevernie Nolant és, hogy ezt jóvá tegye San Franciscóból eljött Pelican Baybe, hogy visszaadja Nolan tulajdonát.

Arra nem számított, hogy találkozik egy ex-katonával, aki felforgatja az életét és arra készteti, hogy ne meneküljön tovább. De olyan nehéz megbízni valakiben.

 

 Értékelésem: 

A könyv eleje az ott kezdődik, ahol az első kötet végefelé megismerkedtünk Maddox-szal, Isaac-kel és Newtonnal.

Maddox küzd a PTSD-vel, míg Isaac pedig próbálja eltitkolni, hogy mi elől menekülnek az öccsével. És közben egyre közelebb kerülnek egymáshoz és egyre több titkot tudnak meg a másikról.

Bár nekem az első kötet jobban tetszett, nem mondhatom, hogy csalódtam Maddox és Isaac könyvében, mert ez nem igaz. Nagyon jól ábrázolta az írónő a két férfi közötti különbségeket, jó volt olvasni, ahogy ezek ellenére is egyre jobban megszeretik egymást. Isaac igazi kis színes madár a maga feltűnő ruháival, sminkelésével és a kis titkával, amit a felsőruházat alatt hord. Maddox kemény, volt katona, aki súlyos poszttraumás stresszben szenved, amit nem csak a közel-keleten harcolt évek, de a bűntudat is súlyosbít.

Miután Maddox rájön, hogy mivel is keresi a kenyérre valót Isaac és emiatt egy elég heves összecsapás lesz közöttük, utána elkezdenek egyre közelebb kerülni egymáshoz. Még akkor is, ha igazából az elején egyikőjük sem akarja ezt, ki ebből, ki abból az okból.

Imádtam Isaac, Newton, Maddox közös pillanatait, ahogy a kisfiú lassan megbízik Maddoxban és tudja, hogy a férfi majd mindentől megóvja. És nem csak őt, hanem a bátyját is. Néha mondjuk nekem kicsit sok volt már, hogy Isaac annyira büszke volt, hogy nem akart elfogadni semmi segítséget, ráadásul folyton azt hitte, hogy mindenki rajta szánakozik. Szerencsére, bár nem mondom, hogy hamar, de azért végre sikerült elfogadnia, hogy bizony neki is szüksége lehet arra, hogy valaki segítsen neki és Newtonnak.

A két férfi között már az elejétől sistergett a levegő és, ahogy arra számítottam is, amikor végre együtt voltak, épphogy nem kapott lángra tőlük az olvasóm. :))

Jó volt olvasni, ahogy ők hárman és Dallas meg Nolan egy családdá válnak szép lassan, akár tetszik ez Isaacnek, akár nem. Ami Isaac és Newton titkát illeti, igazából ez nekem nem volt meglepetés, mert ilyesmire számítottam. Viszont az írónőnek sikerült jól adagolnia az infókat mind a két férfiról és a végkifejletet is sikerült jól megoldania. 

Dallas állatmenhelye igazából már nem csak az állatoknak, hanem az embereknek is menedékül szolgál és ez nagyon tetszik nekem. Egy igazi kis sziget, ahol az emberek szeretik egymást és ezzel jó nagy kontrasztot alkot, az amúgy eléggé gyűlölködő várossal szemben.

Ami pedig nekem nagyon tetszik, hogy míg az első részben már felbukkant Maddox és Isaac előre vetítve, hogy a második kötet róluk fog szólni, úgy most is felbukkant a következő kötet két főszereplője és azt kell mondanom, hogy nagyon várom az ő könyvüket is.

5/5 pont

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Újra kirándultunk – Végre!

Olvasónapló - Dianne Duvall: The Lasaran

Olvasónapló - S. A. Locryn: Gyufaláng