Olvasónapló - Connor Crowe: Mated Under the Mistletoe

 

Connor Crowe: Mated Under the Mistletoe
Sorozat: Vale Valley Season One 1.
Olvasás nyelve: magyar (fanfordítás)
Kiadó: Fated Fire Foundry
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 152
Címkék: paranormális, LMBTQ, meleg, mpreg, fantasy, sorozat része, regény, romantikus, karácsony, omegaverse, alakváltó, sárkány, váltott szemszög

Tartalom:

 Vale Valley egy csodálatos, mágikus kisváros, melyet Rosemary Vale és a férje alapítottak annak idején, hogy menedéket és otthont nyújtson mindazoknak, akiknek valóban szükségük van rá. Alakváltók és varázslók, szellemek és tündérek valamint emberek élnek együtt ebben a bűbájos városkában. A város körüli mágikus erőtér biztosította, hogy csak az találjon rá a városra, akinek a szíve tiszta.

 „Ha elveszett vagy és szerelemre valamint meleg otthonra vágysz, akkor Vale Valley itt lesz neked.”

 Sebastian Wallace, sárkány alakváltó, édesanyja halála után visszatér Vale Valley-be, hogy elrendezze anyja hagyatékát és eladja a család Szunyókáló Sárkány elnevezésű panzióját. Azonban egy édes omegával való találkozás mindent megváltoztat.

 Will Sterling, omega és olyan dolgokat lát, amiket senki sem szeretne. Gyerekkora óta látja a szellemeket és ez egy ilyen városban ugyan nem tűnik nagy dolognak, de Will ennek ellenére is megtesz mindent, hogy normálisnak tűnjön. Azonban a városban kezdenek megváltozni a dolgok és most a Szunyókáló Sárkányt a bezárás fenyegeti.

Arra azonban ő sem számított, hogy a karácsony varázsa neki is elhozhatja a boldogságot. Ha összeszedi a bátorságát és végre elfogadja az adományt, amit a sorstól kapott.

 

 Értékelésem: 


Ez a kötet egy valóban hosszú sorozat első kötete. A Vale Valley négy különálló sorozatból áll, melynek minden kötetét más író írta. Valójában öt sorozat, de az ötödik elég összevissza van a GR-en és nem is nagyon találtam meg a hiányzó köteteket.

1. szezon: karácsony

2. szezon: Valentin-nap

3. szezon: nyár

4. szezon: karácsony

5. szezon: ősz – ebből összesen 5 kötetet találtam égen-földön és azok sem egymás után jönnek.


Mindegyik kötet különálló és akár összevissza is lehet olvasni, hiszen csak a kisváros Vale Valley köti össze őket. A sorozat minden kötetében más páros/trió lel a szerelemre mindenféle kombinációban. Persze felbukkannak korábbi szereplők is, illetve későbbi főszereplők, ezért talán nem érdemes nagyon összevissza olvasni őket, de az nem gond, ha az ember kihagy egy-egy kötetet, amiről úgy gondolja nem az ízlésének való.

Az első kötetben az alakváltó sárkány, Sebastian, amint lehetett ott hagyta annak idején Vale Valley-t, hogy megvalósítsa az álmát és egy nagyvárosban éljen, ahol saját üzletet nyithat. Minden jól megy, míg egyszer csak, karácsony előtt nem sokkal sokkoló telefonhívást kap Vale Valley-ből: az édesanyja elhunyt.

Sebastian rögtön hazamegy, hogy rendezze az anyja hagyatékát és eladja annak panzióját, ami már nemzedékek óta a család tulajdonában van. Azonban Sebastian hamar rájön, hogy neki és a sárkányának nagyon hiányzott a kisváros. És amikor találkozik az omega Willel, arra is rájönnek mindketten, hogy megtalálták a párjukat.

A párosunk nagyon hamar egymásra talál – amiben nagy szerepe van egy bizonyos fagyöngynek és a fagyöngyök omegákra való mágikus hatásának. Ennek ellenére nagyon jól szórakoztam a könyv olvasása közben.

Igazi kis karácsonyi romantikus – ahogy azt a fülszöveg ígéri igazi hallmarki romantikus hangulat, meleg pasikkal. :))))

Nincsenek nagy bonyodalmak, itt igazából Sebastian döntése a legfőbb kérdés: marad vagy megy? Ebben a döntésben próbál neki segíteni a város polgármestere, Rosemary, Will, Sebastian sárkánya, elhunyt édesanyja szelleme és szinte a fél város.

Egy varázslatos tűzijáték, majd egy csodálatos együtt töltött karácsony és egy új élet végül rádöbbenti Sebastiant, hogy mindig is ide tartozott és, hogy az ő otthona a Szunyókáló Sárkány és Will.

Mivel maga a történet nem túl hosszú, ezért elég gyorsan lehet vele haladni és emiatt sajnos elég gyorsan is történnek az események. Az író stílusa nekem tetszett, bár nem mondom, hogy kiemelkedő, de legalább nem unalmas. Az egyetlen negatívum számomra az a könyv végén volt, mielőtt megszületett a gyerekük. Az ott nekem nagyon nem tetszett, alaposan el is rontotta a könyvélményemet és ezt nagyon sajnálom. (Megmondom őszintén, gusztustalan volt és kész.)

Fogok még olvasni a sorozatból az biztos, mert jó pár tetszetős fülszöveget olvastam, de nem hiszem, hogy az egész sorozaton végigmegyek. Bár ki tudja? :D

3,5/5 pont

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Újra kirándultunk – Végre!

Olvasónapló - Dianne Duvall: The Lasaran

Olvasónapló - S. A. Locryn: Gyufaláng