Olvasónapló - Olivia Black: Glecerus: The Choice

 

Olivia Black: Glecerus: The Choice

Sorozat: Alien Lovers 2.
Olvasás nyelve:
 lengyel (fanfordítás)
Kiadó: Siren Publishing
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 118
Címkék: sci-fi, erotikus, romantikus, LMBT, meleg, menage, sorozat része, mmm, mpreg


Tartalom:

2327. Az egykor erős Föld, próbál kilábalni egy újabb pusztító háború utóhatásaiból. Az újjáépítés nehezen megy, ezért a Föld más bolygóktól kér segítséget. Egy napon csillaghajó érkezik a Gelecerus bolygóról. Technológiát és orvosi segítséget ajánlanak, cserébe annyit kérnek, hogy az emberek vállalják el, hogy a Glecerus nép tagjainak párjává váljanak.

Georgie Larson önként jelentkezik, hogy valakinek a párja legyen. Azonban, amikor az egy hét letelte után sem licitál rá senki, ez összetöri a lelkét. Szomorúan költözik be a szinglik házába és bánatát a közeli szórakozóhelyen igyekszik alkoholba fojtani.

Rett T'Rul nagykövet és öccse Lund is felfigyelnek Georgie-ra és a sajátjukat akarják a férfit. A testvérek közti feszültség azonban hamarosan fejtetőre állítja Georgie életét. A végén döntenie kell, de hogy tehetné, mikor mindkét glecerián férfit kedveli?


 Értékelésem: 

 Georgie-t már az első kötetben nagyon megszerettem és sajnáltam, amiért pont ő nem talált párra, aki pedig talán a legjobban vágyott rá. A férfi árvaházban nőtt fel, emiatt egész életében úgy érezte, hogy ő semmire sem jó és senkinek sem kell. Épp ezért jelentkezett önként párnak, mert végre akart valakit, aki szeretni fogja és, akivel végül családot alapíthat. Ezért is érinti olyan mélyen a glecerián férfiak elutasítása.

Amikor egy közeli szórakozóhelyen igyekszik leinni magát a sárga földig, megismerkedik Lunddal, a hely tulajdonosával és hamarosan azon kapja magát, hogy van egy párja, akarják őt és ő a világ legboldogabb embere. Míg aztán a „nászéjszaka” után visszatérve a szállására, hogy elhozza a holmijait, három marcona glecerián férfi jelenik meg és a legmorcosabbról kiderül, hogy ő bizony Rett T’Rul és iszonyúan pipa, amiért ellopták tőle a párját.

És egy kis magyarázat: azt ugye az első kötetnél is írtam, hogy a licitben nem mindig a legmagasabb összeget kínáló kapja meg a párnak szánt férfit, hanem akivel úgymond kompatibilisek. Illetve van egy kitétel: a rangnak is nagy befolyása van a dologra. Különösen a nagykövetek élveznek elsőbbséget, mivel ők sokat utaznak a bolygók között és sokszor az aukciók idején nem tartózkodnak a Gleceruson. Így nem tudják nyomon követni az egy hét alatti élő adást. Ezért a nagykövetek már akkor megkapják a jelöltek személyi anyagait, amikor az emberek még a csillaghajón utaznak és, ha valaki megfogja a nagyköveteket és szeretnék az illetőt, akkor még az aukció előtt megvehetik az illető személyi anyagát.

Georgie esetében is ez történt. Rettnek nagyon megtetszett a férfi és már az aukció előtt igényt tartott rá. Azonban Rett nem tudta, hogy az öccse – akinek a kapcsolatai révén sokfelé elér a keze -, szintén megszerezte az összes dokumentumot és rögtön beleszeretett Georgie-ba és szándékában állt rá licitálni. Épp ezért Lund iszonyúan berágott, amikor megtudta, hogy Georgie-t kivették az aukción részt vevők közül, ráadásul a bátyja miatt. Mivel a testvérek amúgy sem voltak valami jóban, Lund meg volt győződve arról, hogy a bátyja direkt csapott le ugyanarra a személyre.

Nos, természetesen az írónő tett arról, hogy Georgie ne tudja meg, hogy neki már van párja, így eshetett meg, hogy a nagykövet helyett annak az öccse lett a párja. Rett viszont nem az a fajta, aki feladja és ezért egyszerűen elrabolja a férfit és a hajójára viszi. A legidősebb hercegtől kap négy napot, hogy meggyőzze Georgie-t, hogy válassza őt, annak ellenére, hogy a férfi hivatalosan már Lund párja.

Tetszett ez a történet is, bár nem annyira, mint az első. Talán azért, mert itt már sok dolog ismerős volt, ráadásul az írónő elég sok mindenben simán csak bemásolta ugyanazt, amit az első kötetben már leírt. Ilyen volt például a megjelölés menete vagy majd később Georgie terhességének a tünetei és a reakciók is hasonlóak voltak. Szerettem a karaktereket, bár néha már sok volt nekem Georgie önbizalom hiánya és az, hogy mindig rögtön a lehető legrosszabb dologra gondolt.

Természetesen kellett egy kis dráma is a történetbe, így kaptunk először egy kis mentőakciót, amely során megismerkedtünk a Nogilion bolygó egyik hajójának a kapitányával – már most nagyon imádom a fickót! -, akinek majd lesz saját könyve, majd kaptunk egy ellenséges hajó általi támadást is. Itt viszont nagyon kellemesen csalódtam Georgie-ban, mert kiderült, hogy tud ő kemény és határozott is lenni.

Kíváncsi voltam, hogy az írónő, hogy oldja meg végül, hogy a fivérek kibéküljenek és, hogy alakul majd ki, hogy a három férfi valóban együtt él majd és egy család lesz. Nos, nagy meglepetés nem ért, mert az első kötet után már sejtettem, hogy állnak majd a dolgok, de azért meglepett, hogy elég zökkenőmentesen vették az akadályt. Annak pedig örültem, hogy Georgie egyértelműen elutasította, hogy ő válasszon a két férfi között és kiharcolta a maga boldogságát két „férjjel” és a majdani gyerekekkel.

Azonban azt az egyet nagyon sajnálom, hogy Lund igazából nagyon keveset szerepelt a könyvben. Mivel Rett „elrabolta” Georgie-t és elvitte a hajójával, a könyv 90%-a róluk szólt inkább és ez nem tetszett. És megmondom őszintén kissé hiteltelen volt számomra, hogy Georgie annak ellenére is szerette Lundot, hogy vele mindössze egyetlen éjszakát töltött. Lundról szinte alig tudtunk meg pár dolgot azon kívül, hogy van egy szórakozóhelye, szerelmes Georgie-ba és igazán gondoskodó. Az arányokra jobban odafigyelhetett volna az írónő, mert ez így egy igazán faramuci helyzet volt. 

Mindenesetre kíváncsi lettem a folytatásokra is. A következő kötet már a Sweshan bolygón fog játszódni és két olyan férfi szerepel majd, akiket már megismerhettünk (igazából a sorozat köteteiben mind olyan férfiak szerepelnek, akik Sebastiannal együtt indultak el a Földről.) A Sweshan is érdekesnek tűnik: míg a Glecerus bolygó igazából egy jégbolygó és az ottaniak a föld alatt élnek, addig a Sweshan pedig egy hatalmas óceán és a víz alatt élnek, az ottani humanoid lények pedig amolyan halemberek. Izgatottan várom. :)

4/5 pont

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Újra kirándultunk – Végre!

Olvasónapló - S. A. Locryn: Gyufaláng

Olvasónapló – Carol Souya: Angelo